De praktijk van José Welten

Voor groei- en veranderprocessen, 'rouwarbeid', professionele communicatie en sociale veiligheid


Profiel, uitgangspunten en kwaliteiten van José:

"Mensen coachen, begeleiden, trainen en/of adviseren rondom allerlei privé en/of werk gerelateerde levensthema's boeit me omdat het afwisselend werk is en hartverwarmend is om telkens weer getuige te mogen zijn van het vermogen van mensen om te helen, (sámen) te 'groeien', (interne en externe) conflicten op te lossen en liefde te laten stromen."


José Welten (1965)

José is ervan overtuigd dat ieder mens, iedere partnerrelatie en iedere groep of organisatie de mogelijkheid tot groei in zich heeft. Zij is bekend met het transformatieproces waarbij (gedrag)verandering van binnen uit komt. Individuen, partners of groepen, inspireren bij het vinden van hún weg om (apart en/of samen) te léven, werken en/of anderszins te participeren vanuit de éigen bron, ervaart José als betekenisvol.

Als jongste dochter van ouders met een gezin met zes kinderen heeft José besef van plek, is zij zich bewust van eigen levensthema's en bekend met de impact van verlies en rouw. Sinds haar 25e is zij moeder. De vader van haar twee zonen is haar levenspartner. Veel thema's die binnen gezinnen en (werk)relaties kunnen spelen zijn haar van binnen uit bekend. Het is geen toeval dat zij gedurende haar leven vaak met (werkende) mensen gewerkt heeft rondom gevoelens en kwetsbare onderwerpen die te maken hebben met 'kinderen krijgen', 'kinderen opvoeden en beschermen', 'geen kinderen krijgen of hebben' en 'kinderen verliezen'.José houdt van 'in contact zijn' en leuke dingen ondernemen met haar gezin, familie en vrienden. Zij laat zich inspireren door quotes, gedichten, metaforen, foto's, kunst, symbolen, muziek, films en theater. Met een stalen vletje door de Amsterdamse grachten varen, uitkijken over zee en turen naar de wolken geeft haar innerlijke rust.


Kwaliteiten van José

Als daad -en draagkrachtig persoon is José zich bewust van de valkuilen en mechanismen die met haar kwaliteiten en eigen levensverhaal gepaard gaan.

Mensen op hun gemak stellen, 'stil laten staan', complimenteren en stimuleren tot eigen creativiteit zijn kwaliteiten die José in al haar werk gebruikt om cliŽnten, in eigen tempo en van binnen uit, in hun kracht te laten komen en verantwoordelijkheid te laten nemen voor eigen taken, conflicten en problemen thuis en/of op het werk.

Vanuit 'nieuwsgierigheid' en betrokkenheid wint zij snel vertrouwen. IntuÔtief voelt zij vaak snel aan wat er speelt.

Haar inzicht in menselijke verhoudingen en orde in (familie)systemen kan zij goed gebruiken in het omgaan met cliënten en professionals met verschillende maatschappelijke posities.

Cliënten en dierbaren omschrijven haar als zorgzaam, verbindend, zorgvuldig en gedreven organisatietalent. In evaluaties krijgt zij vaak terug dat ze, authentiek, vanuit een gelijkwaardige houding en met compassie, afstemt op cognitieve, praktische, communicatieve, sociale en spirituele ontwikkelingsniveaus van de mens met wie ze werkt.